KUNST, CULTUUR EN MYTHOLOGIE

KUNST, CULTUUR, MYTHOLOGIE
OMLIJST DOOR MUZIEK

donderdag 22 november 2012

EXPEDITIE ODYSSEUS


Expeditie Odysseus is een realitysoap waarin een aantal mensen, verdeeld over 12 boten, probeert te overleven op zee en op allerlei eilanden. Deze serie is een productie van Eye-Land Experiences met deelnemers uit onder andere Athene, Sparta, Mycene en Pylos. De serie ontleent zijn naam aan de avonturen van Mythoman Odysseus die na de verovering van Troje met zijn schepen over de zee dwaalde, tal van eilanden bezocht en daar probeerde te overleven.

Gedurende een periode van 30 dagen strijden de schepen onderling tegen elkaar. Elke drie dagen zal er één schip afvallen. Uit de twee schepen die zijn overgebleven zal, door middel van een Eliminatieproef, een groep van 40 personen overblijven. Deze groep zal op één schip verdergaan.
Na deze Samensmelting strijden de overblijvers onderling tegen elkaar. In een Eilandraad zal om de dag iemand weggestemd worden. Door middel van Immuniteitsproeven kan iemand immuniteit winnen: hij/zij kan niet worden weggestemd op de Eilandraad.

De drie personen die als laatste overblijven komen in de finale.
Deze finalisten zullen een aantal zware proeven moeten ondergaan, waaronder: een afdaling in de Onderwereld, hangen aan een tak van de vijgenboom boven Charybdis en het bouwen van een zeewaardig vlot.

De finalist die als eerste op zijn/haar zelfgemaakte vlot Ithaka bereikt, is de winnaar.

Na de voorjaarsequinox zullen de opnames van Expeditie Odysseus plaatsvinden. De afleveringen zullen na de zomerzonnewende op Olymp3 worden uitgezonden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten