KUNST, CULTUUR EN MYTHOLOGIE

KUNST, CULTUUR, MYTHOLOGIE
OMLIJST DOOR MUZIEK

vrijdag 15 februari 2013

Verder met pijn in het hart



Troje en alle velden eromheen waren verwoest en geplunderd. We konden niet langer in die vervloekte oorden verblijven. We moesten vertrekken. Er was niets meer voor ons daar, geen toekomst, slechts een verleden.
Zelfs de goden hadden ons verlaten.
De eens zo mooie, heilige stad Ilion is slechts verworden tot een grote, met as bedekte grafheuvel, omgeven door herinneringen.

In Antargos, aan de voet van het Idagebergte zijn we een vloot van twintig schepen gaan bouwen met als doel ergens anders heen te varen en een veilig toevlucht te zoeken.
Toen het zomerseizoen was aangebroken zijn wij scheep gegaan.
Met pijn in het hart lieten wij ons zo vertrouwde vaderland achter. Het land waar wij zulke mooie, welvarende tijden hebben meegemaakt. Maar tevens het land waar wij negen jaar hebben moeten afzien onder de belegering van de wrede Achaeërs.
Och, als toen niet…
Dan was nu niet…

We moeten verder, voor onszelf en voor onze kinderen. Mijn vader, mijn zoon en ikzelf zijn de laatst overgebleven afstammelingen van Tros. De moordlustige Atriden en hun trawanten hebben ons geslacht niet totaal uitgeroeid. Onze bloedlijn zal voortbestaan.
Wij zijn de laatsten der Trojanen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten